Jeugddienst leent speelkoffer uit
De jeugddienst van Herentals stelt een speelkoffer ter beschikking aan organisatoren van speelstraten en straatfeesten in Herentals. Ook erkende Herentalse verenigingen kunnen de speelkoffer ontlenen, behalve in juli en augustus.
De speelkoffer bevat sport- en spelmateriaal voor kinderen van alle leeftijden. Het gebruik van de koffer is gratis. De gebruikers betalen wel een waarborg van 50 euro. Het college keurt het gebruiksreglement van de speelkoffer goed en vraagt de voorzitter van de gemeenteraad het reglement voor goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.Wielerwedstrijd in Morkhoven op 23 juli

Wielerwedstrijd in Morkhoven op 23 juli
Op zaterdag 23 juli vindt in Morkhoven een lokale wielerwedstrijd plaats. De wielrenners rijden langs de Molenstraat, Wiekevorstseweg, Berteneinde, Broekhoven en de Streepstraat. Om het verkeer in goede banen te leiden, geldt in deze straten eenrichtingsverkeer tussen 13.30 en 18 uur. In dezelfde straten geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod.

Rommelmarkt en buikschuifkampioenschap op 23 juli
Op zaterdag 23 juli vindt de jaarlijkse rommelmarkt Kidstreets plaats, samen met het tweede Herentalse buikschuifkampioenschap. Hierdoor is er van 6 tot 22 uur geen doorgaand verkeer mogelijk in de Sint-Magdalenastraat, Vaartstraat, Kapucijnenstraat en Blijdenberg. In die straten geldt dan ook een parkeerverbod. Hulpdiensten krijgen doorgang.

Europalia Brazilië in de bib
Van oktober 2011 tot februari 2012 organiseren de bibliotheken van Herentals, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar samen het project ‘Caipirinha, Copacabana en Capoeira: Europalia Brazilië in de bib’. Door middel van lezingen, workshops, filmvoorstellingen en de eigen collecties kunnen bezoekers op een ontspannende en educatieve manier kennismaken met Brazilië en de Braziliaanse cultuur. Europalia is een toonaangevend internationaal festival dat om de twee jaar zijn aandacht vestigt op een land en zijn cultureel erfgoed.

Gidsen Groene Neteland ontvangen diploma in de Lakenhal
Het Centrum voor Volwassenenonderwijs in Turnhout leidde een tiental gidsen op met de specialisatie ‘Groene Neteland’. In deze opleiding stond de stad Herentals centraal. Op vrijdag 1 juli om 19 uur ontvangen de gidsen hun diploma in de Lakenhal. Het stadsbestuur verwelkomt de nieuwe gidsen en hun docenten met een receptie.

Fakkeltocht op 17 oktober
Op maandag 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting, organiseert De Fakkel vzw samen met SPAAK, De Dorpel en nog enkele andere armoedeverenigingen een fakkeltocht door de straten van Herentals. De fakkeltocht start om 20 uur aan cultuurcentrum ’t Schaliken en gaat langs de Zandstraat, Zandpoort, Lierseweg, Sint-Jansstraat, Sint-Waldetrudisstraat, Spekmolenstraat, Stadspoortstraat en de Bovenrij terug naar de Grote Markt. Omdat de activiteit ten voordele van een goed doel is, treedt het stadsbestuur op als medeorganisator. Hierdoor kunnen de organisatoren die avond gratis gebruik maken van de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken.